Икономическа полиция провежда акция в Пловдив. Тя цели проверка за разходването

...
Икономическа полиция провежда акция в Пловдив. Тя цели проверка за разходването
Коментари Харесай

Икономическа полиция провежда акция в Пловдив

" Икономическа полиция " организира акция в Пловдив. 

Тя цели инспекция за разходването на средства в Община Съединение, отпуснати с разпореждане на Министерски съвет за одобрение на спомагателни прехвърляния по общинските бюджети за 2021 година за изплащане на фактически осъществени разноски в осъществяване на въведените противоепидемични ограничения в страната.

В хода на инспекцията са събрани данни, че от отпуснатите на Община Съединение близо 230 хиляди лв., към 31 януари т.г. от тях са разходени над 180 хиляди лв., като по-голямата част от сумата - около 167 хиляди лв., е била използвана за възнаграждение на стерилизация, дезинфектанти и персонални защитни средства, съобщи нюз.бг.

Парите са преведени от декември 2021 година до февруари 2022 г. по сметка на избрана фирма на база издадени от нея разходно-оправдателни документи за стерилизация на площи и пространства на публични институции и административни здания, учебни заведения, детски градини, зелен площи и други в обитаемоте места на общината, които обаче са били изпълнени официално или в повърхностен размер.

Установено, че това е станало с присъединяване на длъжностно лице в Община Съединение и вследствие на тези дейности са нанесени съществени вреди на общината. Събраните материали са изпратени в Окръжна прокуратура - Пловдив..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР